Nicaragua

In december 2017 reisden wij opnieuw naar Midden-Amerika, deze keer via de organisatie Better Places. Na Panama en Costa Rica in 2012 reisden we nu naar Nicaragua. We maakten een rondreis van 3.5 week door het noorden, midden en oosten van het land. Deze reis kwam tot stand door het contact met Lester van Matagalpa Tours. Via het Better Places platform kwamen wij in contact met hem. Geheel naar onze wensen werd de reis samengesteld, veel natuur, wandelen, contact met de lokale bevolking maar ook cultuur in de steden Leon en Granada. Geheel in samenwerking met lokale ondernemers, zodat ook de bevolking van Nicaragua beter wordt van ons bezoek.

Vanaf het vliegveld bij de hoofdstad Managua reisden we gelijk door naar het Noorden. We starten in Matagalpa en overnachten bij koffieboeren en midden in natuurparken. Een aantal wandelingen brachten ons dieper de nevelwouden in en lieten ons kennismaken met de bevolking die hier o.a. cacao en koffie verbouwd. Verder hebben we vulkanen beklommen en genoten van de prachtige natuur en de dieren. Daarna bezochten we de steden Leon en Granada. We vierden kerst op Isla de Ometepe en sloten af bij San Juan del Sur waar we eens kijken of we wat golven hebben om te surfen.

Op het moment dat ik deze webpagina maak is het al enige tijd onrustig in Nicaragua en is het toerisme tot een nulpunt gedaald. We weten dat de organisatie(Matagalpa tours) die voor ons de reis regelde het moeilijk heeft. Ook zijn er hotels dicht omdat er geen toeristen meer komen.

Start hier met het lezen van ons verslag