Slovenië

Slovenië, officieel de Republiek Slovenië , is een land in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen, en is lid van de Europese Unie. Het wordt begrensd door Oostenrijk in het noorden, Italië en de Adriatische Zee in het westen, Kroatië in het zuiden en oosten en Hongarije in het noordoosten. Het land is klein, dichtbebost en bergachtig. In het westen heeft het land een korte Adriatische kust. De grens met Oostenrijk wordt grotendeels gevormd door de waterscheiding van de bergkam van de Karawanken met toppen boven de 2000 m, die deel uitmaken van de Alpen.

 

Toen ik in 2016 op zoek was naar een goede wandelbestemming voor de maand mei kwam ik terecht bij Slovenië. Een land dat ik niet kende, maar toen ik er meer over ging lezen werd ik enthousiast. En zo werd de eerste reis naar Slovenië geboekt via SNP naar het zuiden van Slovenië in de karstregio Notranjska. We kwamen terecht bij de gastvrij B&B Miskar in Grahovo. We sluiten onze reis af met een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana, een verrassend leuke stad.

SNP wandelvakantie Notranjska

Lees ons verslag van deze wandelvakantie in 2016

Door onze goede ervaring in 2016 besluiten we in 2018 opnieuw af te reizen naar Slovenië. Deze keer niet met het vliegtuig maar met onze auto. De vorige vakantie hadden we de tip gekregen een keer in september terug te komen voor een wandeltocht in de Julische Alpen. Dit besluiten we dan ook te doen. We bezoeken eerst 2 dagen B&B Miskar en vertrekken daarna naar Bovec voor een wandeltocht naar Bohinj.

SNP wandelvakantie van Bovec naar Bohinj

Lees ons verslag van deze wandelvakantie in 2018